
Broodje rendang.
Ik had eens een grote pan rendang Padang gemaakt en er was de volgende dag nog wat over, ik heb dat op een broodje gedaan en het smaakte heerlijk, zo is voor mij het broodje rendang ontstaan.
Rendang is een stoofvlees gerecht gemaakt van de beste rundvlees. Ik heb dit gerecht vele malen gegeten en in vele verschillende uitvoeringen. Natuurlijk heeft iedereen een ander recept en dat geldt natuurlijk voor vele gerechten, In dit gerecht zitten vele kruiden die we allemaal wel kennen. Mijn versie lijkt veel op de Padang stijl, dat betekent dat het redelijk droog is met weinig saus. Dat is voor op een broodje ideaal anders krijg je zo'n sompig en nat broodje. Rendang met rijst en komkommer heb je eigenlijk al een complete maaltijd.

Bao Buns met hete kip, buikspek of rendang.
Bao is een Chinees gestoomd broodje dat ook bekend is als lotusbroodje. En verwar het niet met een bapao broodje. Een bao In combinatie met hete kip, buikspek of rendang is een heerlijk streetfood broodje, lekker tussendoor of als lunch. De versie met buikspek heb ik gegarneerd met stukjes pinda, beetje chili saus en verse koriander.

Kruiden
De kruiden die ik gebruik zijn zo veel mogelijk vers en dat komt allen maar ten goede van het gerecht.