Lekker gerecht met Tahu en garnaal. Zonder de garnalen en trassi is dit een uitstekend vegetarisch gerecht. Je kunt dit uitstekend combineren met een vlees of vis gerecht. Maak hiermee de Indische rijsttafel af.
Wat heb je nodig voor dit recept,
- 2 tenen knoflook
- 2 sjalotjes
- 1 blok tahu
- kleine garnalen
- 8 kleine tomaatjes
- 2 stengels sereh
- 2 baardjes djeroek poeroet
- zonnebloemolie
- kokosmelk
- klein stukje trassi
- 3 lomboks
- 3 cm laos
- handjevol peteh bonen
Hoe maak je de Sambal goreng Tahu,
- Snij de tahu in blokjes.
- Bestrooi de tahu met een beetje zout.
- Verwarm de olie in een pan en bak de tahu lichtbruin.
- Maak van de sjalotjes, knoflook, lombok een brij.
- Fruit dit papje in een pan met een beetje olie.
- Voeg vervolgens de sereh, djeroek, laos en petehbonen toe.
- De tomaatjes snij je half door en voeg je ook toe in de pan samen met een handvol garnalen.
- Roer dit even goed door en laat het eventjes goed bakken.
- Voeg dan de kokosmelk toe en de gebakken tahu.
- Laat het dan even pruttelen.
- En klaar is kees.
selamat makan


Reactie plaatsen
Reacties