Lekker als voorgerecht of gewoon een tussendoortje. Gevuld met kip, vegetarisch of met garnalen, maak je eigen keuze.

Wat heb je nodig voor dit recept,
- Loempia vellen (uit diepvries)
- 1 kilo Kipfilet of kippedij
- 2 Uien
- Wortel (peen 4 stuks) gesneden
- 1 kool gesneden
- 2 bosjes lenteui
- Soe-oen
- 4 tenen knoflook
- Bouillonblokjes kip
- Koenjit en ketoembar
- Peper en zout naar smaak toevoegen
- 2 stengels sereh en 4 blaadjes dalam salam blaadjes
- Beetje bloem en water om te plakken
Zo maak je de loempia met kip,
- Kook de kip in ruim water met 2 stengels sereh en salam salam blad en 2 bouillonblokjes
- Als de kip afgekoeld is dan pluk je de kip tot kleinere stukjes
- Scheutje olie in de pan en voeg hierbij ui en knoflook (even fruiten)
- Voeg dan de kool, wortel en kip toe en theelepel koenjit en ketoembar naar smaak.
- Als laatste voeg je de lenteui bij de rest.
- Laat dit dan afkoelen.
- Haal de vellen uit de diepvries an laat een beetje ontdooien.
- Leg er een handdoek op zodat het niet kan opdrogen.
- En lepel vol met vulling leg op het velletje en vouw het op de wijze zoals hieronder.
- lijm het met een papje van bloem en water.
- Neem een pan en vul dat met bv zonnebloem olie om te bakken.
- Als de olie heet is dan bak je de loempia aan 2 zijdes bruin.
Heerlijk als voorgerecht of bij een feestje of zomaar tussendoor.
Selamat makan






Reactie plaatsen
Reacties