Indische loempia met kip

Lekker als voorgerecht of gewoon een tussendoortje. Gevuld met kip, vegetarisch of met garnalen, maak je eigen keuze.


Wat heb je nodig voor dit recept,

  • Loempia vellen (uit diepvries)
  • 1 kilo Kipfilet of kippedij
  • 2 Uien
  • Wortel (peen 4 stuks) gesneden
  • 1 kool gesneden
  • 2 bosjes lenteui
  • Soe-oen
  • 4 tenen knoflook
  • Bouillonblokjes kip
  • Koenjit en ketoembar
  • Peper en zout naar smaak toevoegen
  • 2 stengels sereh en 4 blaadjes dalam salam blaadjes
  • Beetje bloem en water om te plakken

Zo maak je de loempia met kip,

  • Kook de kip in ruim water met 2 stengels sereh en salam salam blad en 2 bouillonblokjes
  • Als de kip afgekoeld is dan pluk je de kip tot kleinere stukjes
  • Scheutje olie in de pan en voeg hierbij ui en knoflook (even fruiten)
  • Voeg dan de kool, wortel en kip toe en theelepel koenjit en ketoembar naar smaak.
  • Als laatste voeg je de lenteui bij de rest.
  • Laat dit dan afkoelen.
  • Haal de vellen uit de diepvries an laat een beetje ontdooien.
  • Leg er een handdoek op zodat het niet kan opdrogen.
  • En lepel vol met vulling leg op het velletje en vouw het op de wijze zoals hieronder.
  • lijm het met een papje van bloem en water.
  • Neem een pan en vul dat met bv zonnebloem olie om te bakken.
  • Als de olie heet is dan bak je de loempia aan 2 zijdes bruin.

 

Heerlijk als voorgerecht of bij een feestje of zomaar tussendoor.

 

Selamat makan


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.