Sambal goreng Tempeh

Een goede toevoeging voor de Indonesische rijsttafel

 


Wat heb je nodig voor dit recept,

  • 1 blok Tempeh van de Toko
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 Lombok (Spaanse peper)
  • Olie om in te frituren
  • Stukje Laos
  • 4 blaadjes djeroek poeroet (limoen blad)
  • Ketjap manis
  • Eetlepel Gulah Jawa (Javaanse suiker)
  • 1 eetlepel sambal (ik gebruik sambal trassi)
  • 1 theelepel asem (tamarinde)

Zo maak je perkedel jagung,

  • Snij de Tempeh in blokjes en bestrooi met zout.
  • Frituur de tempeh tot goudbruin.
  • Als je alles gefrituurd hebt dan haal je uit die pan een paar eetlepels olie en gooi dat in een andere pan.
  • In deze pan fruit je de gesnipperde ui, knoflook en de gesneden lomboks.
  • Dan voeg je de Gulah Jawa, stukje laos en de blaadjes djeroek poeroet.
  • Doe de Tempeh erbij en giet dan de ketjap Manis erbij tot het mooi donkerbruin is.
  • De sambal voeg je naar smaak toe.

 

Dit is een ideale toevoeging voor de rijsttafel. 

 

Selamat Makan


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.