Een goede toevoeging voor de Indonesische rijsttafel
Wat heb je nodig voor dit recept,
- 1 blok Tempeh van de Toko
- 2 tenen knoflook
- 1 ui gesnipperd
- 4 Lombok (Spaanse peper)
- Olie om in te frituren
- Stukje Laos
- 4 blaadjes djeroek poeroet (limoen blad)
- Ketjap manis
- Eetlepel Gulah Jawa (Javaanse suiker)
- 1 eetlepel sambal (ik gebruik sambal trassi)
- 1 theelepel asem (tamarinde)
Zo maak je perkedel jagung,
- Snij de Tempeh in blokjes en bestrooi met zout.
- Frituur de tempeh tot goudbruin.
- Als je alles gefrituurd hebt dan haal je uit die pan een paar eetlepels olie en gooi dat in een andere pan.
- In deze pan fruit je de gesnipperde ui, knoflook en de gesneden lomboks.
- Dan voeg je de Gulah Jawa, stukje laos en de blaadjes djeroek poeroet.
- Doe de Tempeh erbij en giet dan de ketjap Manis erbij tot het mooi donkerbruin is.
- De sambal voeg je naar smaak toe.
Dit is een ideale toevoeging voor de rijsttafel.
Selamat Makan


Reactie plaatsen
Reacties