Terong petjel

Aubergine op Indonesische wijze, geroosterd aubergine afgemaakt met een petjelsausje.  Zonder trassi is dit een heerlijk vegetarisch gerecht. Afmaken met bawang goreng (gebakken uitjes). De kentjoer is hier belangrijk, dat geeft de typische smaak van petjel. Selamat makan.


Voor 4 personen, voorbereidingstijd 30 min, bereidingstijd 45 min

 

Wat heb je nodig voor dit gerecht;

  • Aubergine 2 stuks
  • 1 pot Pindakaas (mag met nootjes)
  • zonnebloemolie
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • dobbelsteen trassi
  • 1 theelepel tamarinde
  • 1 theelepel kentoer
  • 1 theelepel Javaanse suiker
  • kokosmelk
  • 2 stuks djeroek poeroet blad (limoenblad)

 


Zo maak je de petjelsaus;

  • Wrijf de knoflook, gesnipperde sjalotjes, trassi, kentjoer en de Javaanse suiker tot 1 massa.
  • Fruit deze massa in een pan met olie tot de uien lichtbruin zijn, alles gaat lekker ruiken nu.
  • Voeg een halve pot pindakaas toe en even goed los roeren.
  • Dan voeg je beetje bij beetje de kokosmelk toe.
  • Ondertussen blijf je roeren tot de de juiste dikte hebt.
  • Het mag hetzelfde dikte hebben als een gado gado saus, dus goed vloeibaar.
  • Voeg als laatste het limoenblad toe en laat heel even pruttelen.

 

 

Hoe bereid je de terong (aubergine)

  • Snij de terong in dunne plakken van 1,5 cm.
  • Het liefst rooster je de terong op een bbq met houtskool, dit geeft altijd een extra lekkere smaak.
  • Maar als je dat niet hebt dan doe je dat gewoon in een pan.
  • Zet een koekenpan op het vuur en laat het goed warm worden.
  • Maak een badje van olie en knoflook en bestrijk de terong en leg het in de hete pan.
  • Draai de terong om zodat beide zijdes mooi bruin wordt.
  • Wanneer de terong mooi bruin is leg je het in een schaal en schenk je de petjel er overheen.
  • Strooi als laatste wat gebakken uitjes over de petjel.

 

Hier mag je ook verse rawit doorheen doen, lekker pittig.

selamat maken

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.