Rendang recept

Rendang oftewel indisch stoofvlees. Populairder dan ooit. Met warme rijst, op een broodje of zelfs met gebakken frietjes. Volg dit recept en je hebt een heerlijke Rendang.

 


voor 8 personen - voorbereidingstijd 30 min - bereidingstijd 3,5 uur

 

Wat heb je nodig voor dit gerecht;

  • 1 kilo Rundvlees (ik gebruik altijd riblappen, deze zijn lekker mals. Maar mag ook sucadelappen)
  • Ongeveer 500 ml kokosmelk
  • 6 sjalotjes
  • 4 tenen knoflook
  • 6 verse lombok of als je lekker pittig wil gebruik dan de gedroogde lomboks zo veel je wilt.
  • Stukje trassi
  • Laos 4 cm
  • Gember ongeveer 4 cm
  • 6 blaadjes djeroek poeroet
  • 2 stengels sereh
  • 1 theelepel asem
  • 6 kruidnagel
  • 2 steranijs
  • Geraspte kokos een handvol

 


Zo maak je de rendang,

 

Zorg dat je een goede pan hebt, ik gebruik zelf een gietijzeren pan.

Een vijzel of keukenmachine is handig.

 

  • Snij het vlees in grove stukken.
  • Maak van de uien, knoflook en lombok een papje in de cobek of keukenmachine.
  • Verhit olie in de pan en bak de kruiden aan, nu zullen de aroma's vrij komen.
  • Leg de sereh, djeroek poeroet, kruidnagel, steranijs, laos, trassi en asem ook in de pan.
  • Gooi nu de kokosmelk in de pan en roer even goed.
  • Als alles goed gemengd is leg je het vlees in de pan, goed roeren en even op hoog vuur.
  • dan draai je het vuur op z'n kleinst en laat je het 3 uur lang sudderen, wel af en toe even roeren.
  • Na 3 uur zul je merken dat het vlees al lekker mals is.
  • Haal de sereh, djeroek poeroet, kruidnagel en steranijs uit de pan (deze hebben zijn werk al gedaan)
  • Leg een handvol kokosrasp in een koekepan en rooster het goudbruin.
  • Strooi dan de kokosrasp in de pan en roer het door het vlees.
  • Als je de rendang nog smeuig wil hebben  (voor bij de friet) dan moet je het nu van het vuur afhalen.
  • Als je van een droge rendang houdt dan moet je het nog even droog laten koken.
  • Serveer de rendang met atjar ketimun (komkommer), warme rijst of lekker met frietjes.

 

Selamat makan

 

 

 

 



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.