Rendang oftewel indisch stoofvlees. Populairder dan ooit. Met warme rijst, op een broodje of zelfs met gebakken frietjes. Volg dit recept en je hebt een heerlijke Rendang.
voor 8 personen - voorbereidingstijd 30 min - bereidingstijd 3,5 uur
Wat heb je nodig voor dit gerecht;
- 1 kilo Rundvlees (ik gebruik altijd riblappen, deze zijn lekker mals. Maar mag ook sucadelappen)
- Ongeveer 500 ml kokosmelk
- 6 sjalotjes
- 4 tenen knoflook
- 6 verse lombok of als je lekker pittig wil gebruik dan de gedroogde lomboks zo veel je wilt.
- Stukje trassi
- Laos 4 cm
- Gember ongeveer 4 cm
- 6 blaadjes djeroek poeroet
- 2 stengels sereh
- 1 theelepel asem
- 6 kruidnagel
- 2 steranijs
- Geraspte kokos een handvol
Zo maak je de rendang,
Zorg dat je een goede pan hebt, ik gebruik zelf een gietijzeren pan.
Een vijzel of keukenmachine is handig.
- Snij het vlees in grove stukken.
- Maak van de uien, knoflook en lombok een papje in de cobek of keukenmachine.
- Verhit olie in de pan en bak de kruiden aan, nu zullen de aroma's vrij komen.
- Leg de sereh, djeroek poeroet, kruidnagel, steranijs, laos, trassi en asem ook in de pan.
- Gooi nu de kokosmelk in de pan en roer even goed.
- Als alles goed gemengd is leg je het vlees in de pan, goed roeren en even op hoog vuur.
- dan draai je het vuur op z'n kleinst en laat je het 3 uur lang sudderen, wel af en toe even roeren.
- Na 3 uur zul je merken dat het vlees al lekker mals is.
- Haal de sereh, djeroek poeroet, kruidnagel en steranijs uit de pan (deze hebben zijn werk al gedaan)
- Leg een handvol kokosrasp in een koekepan en rooster het goudbruin.
- Strooi dan de kokosrasp in de pan en roer het door het vlees.
- Als je de rendang nog smeuig wil hebben (voor bij de friet) dan moet je het nu van het vuur afhalen.
- Als je van een droge rendang houdt dan moet je het nog even droog laten koken.
- Serveer de rendang met atjar ketimun (komkommer), warme rijst of lekker met frietjes.
Selamat makan
Reactie plaatsen
Reacties