Gemaakt van frietje die je zo in de supermarkt koopt of gewoon zelf bakt. Lekker bijgerecht maar ook lekker om zo te snoepen.
Wat heb je nodig voor dit recept,
- Zak frietchipjes.
- Knoflook.
- Uien.
- 2 lombok (spaanse pepers).
- 2 djeroek poeroet blad (limoenblad).
- 1 theelepel trassi.
- Blokje Javaanse suiker.
- Sambal trassi.
- 2 eetlepels ketjap manis.
Zo maak je de kentang goreng,
- Wrijf de knoflook, sjalotjes, trassi en Javaanse suiker tot een brij.
- Fruit deze in een laag olie in een wok.
- Voeg de limoenblad en 2 eetlepels sambal erbij.
- De frietjes gooi je erbij en roer het geheel goed om.
- Voeg dan de ketjap erbij en blijf goed roeren.
Heerlijk gerecht voor bij de rijsttafel, als ik dit heb gemaakt kan ik er niet van af blijven. Lekker snoepen.
Selamat makan

Reactie plaatsen
Reacties