Lekker bijgerecht of gewoon om zo te snoepen met een chilisausje

Wat heb je nodig voor dit recept,
- Mais uit blik
- 2 tenen knoflook
- 1 ui gesnipperd
- 2 Lombok (Spaanse peper)
- Meel (ik gebruik die van de Toko Green dragon)
- Olie om in te frituren
- Peper en zout naar smaak
- Peterselie
- Klein beetje maizena
Zo maak je de kentang goreng,
- Haal de mais uit het blik met het vocht.
- Doe hierbij een paar scheppen bloem tot het een vaste brei wordt.
- Doe hierbij de geperste knoflook, ui, lombok, peper en zout en de lombok.
- snufje muizena om het te binden en de gesneden peterselie.
- Goed door elkaar roeren en dan even in de koeling laten rusten en intrekken.
- Doe een laagje olie in een koekenpan en laat het warm worden.
- Dan schep je een lepel vol in leg je dat in de pan en draai het na een paar minuutjes om tot het geheel bruin is.
- Garneer het daarna met een stukje peterselie.
Heerlijk gerecht voor bij de rijsttafel, als ik dit heb gemaakt kan ik er niet van af blijven. Lekker snoepen.
Selamat makan


Reactie plaatsen
Reacties